Stichting Concerten

 


De Stichting Concerten Hellevoetsluis organiseert al enkele tientallen jaren koffieconcerten onder de noemer 'Hellevoet Klassiek.
Het concertseizoen loopt van oktober tot en met maart.
Daarin worden zes concerten gegeven, uitgevoerd door topmusici.
De toegangsprijzen zijn:
abonnement/ donateur: € 60,00 p.p. per seizoen
2e persoon op hetzelfde adres: € 50,00 p.p.
Enkele toegang per concert: € 18,00 p.p. 

Studenten: € 10,- p.p.

Kinderen tot 18 jaar: € 4,00
Kaartverkoop vindt uitsluitend voor aanvang van het concert aan de zaal plaats.

 

Het programma voor het seizoen 2019 - 2020 is als volgt:

 

 

2019


 3 november 2019

Aristos Kwartet

Strijkkwartet

 

Tommaso Fracaro – viool , Dmitry Ivanov – viool, Sylvain Dessane – altviool, Otto Bakker – cello

 Het Aristos Quartet is een internationaal kwartet dat Den Haag als thuisbasis heeft. Het werd in 2008 opgericht door violiste Evelien Jaspers en cellist Otto Bakker. De huidige leden komen uit Nederland, Frankrijk, Oezbekistan en Italië.

 In juni 2015 studeerde het Aristos Quartet als eerste kwartet van Nederland af in de Master Strijkkwartet, een samenwerking tussen de Nederlandse Strijkkwartet Academie en het conservatorium van Amsterdam. Gedurende deze tweejarige studie kregen de musici les van Dmitry Ferschtman en van de leden van het Quator Danel. Gedurende seizoen 2018-2019 reisden zij naar Lübeck voor masterclasses met Heime Müller (Artemis Quartett) en een samenwerking met de klarinetklas van Sabine Meyer. Ook werkten zij in Praag samen met Pavel Fischer (Skampa Quartet) aan zijn kwartet ‘Morava’.

 

8 december 2019

 LeCoultre & Van Hees duo

Duo Viool gitaar

Duo LeCoultre&VanHees bestaat uit Floor Le Coultre (Groningen,1990) en Martin van Hees (Groningen, 1990). Zij ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie.

 Floor (viool) slaagde voor haar Masterstudie met een 9,5 en onderscheiding. Zij soleerde bij verschillende orkesten en won prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Davina van Wely vioolconcours. Floor Le Coultre en gitarist Martin van Hees spelen graag werken van componisten die zich hebben laten inspireren door volksmuziek uit Oost-Europa (Bartok), Zuid-Europa (De Falla en Ibert) en Midden- en Zuid-Amerika (Villa Lobos en Piazzolla), muziek waar de gitaar en de viool een belangrijke rol in spelen.

 Dit frisse duo, opgericht in 2014, speelde o.a. op het Grachtenfestival in Amsterdam en op het Kamermuziek Festival Schiermonnikoog.

 2020

 

 5 januari 2020

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio, Bart, Tom en Jesse. De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken dat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

 Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en in 2017 presenteerde zij hun debuut cd "Ode aan Amsterdam” in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. Daarnaast was het ensemble medeverantwoordelijk voor de totstandkoming en de organisatie van het succesvolle Nederlands Klarinetfestival in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Bimhuis.

 Het NAKK is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Met hun eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weten de musici al snel de harten van het publiek te veroveren!

 16 februari 2020

 Ensemble Odysee

Barok ensemble


Ensemble Odyssee, met als kernbezetting Eva Saladin (viool), Anna Stegmann (blokfluit), Georg Fritz (hobo) en Andrea Friggi (klavecimbel) is een in Amsterdam gevestigd barokensemble dat zichzelf als een van de jonge exponenten van de oude-muziekbeweging in Nederland ziet. ‘We houden de principes van de pioniers hoog, maar weten daarbij ook een eigen aanpak te vinden. Wij streven ernaar deze klank aan het moderne publiek voor te stellen in verschillende bezettingen, van een kamermuziekensemble tot een heel orkest. Door onze inventieve programmering van barokmuziek willen we de ontwikkelingen in de oude-muziekmarkt in Nederland en daarbuiten voortzetten. Onze eerste cd’s zijn gewijd aan onbekend Napolitaans repertoire uit de zeventiende eeuw met vocale solisten. Als kamermuziekensemble zijn we laureaat van het International Van Wassenaer Concours, en we hebben sindsdien samengewerkt met gastsolisten zoals de sopranen Raffaella Milanesi, Claron McFadden en coutertenor Filippo Mineccia.’

 

22 maart 2020

 Hexagon Ensemble

 

Wout van den Berg – fluit

 

Bram Kreeftmeijer – hobo

 

Arno van Houtert – klarinet

 

Marieke Stordiau – fagot

 

Christiaan Boers – hoorn

 

Frank Peters – piano

 

 

‘HEXAGON ENSEMBLE ‘GRENZELOOS. OVERROMPELEND. INDRINGEND. HARTSTOCHTELIJK. VIRTUOOS.’

 

‘Niet onze eigen woorden, maar uitspraken van ons publiek en de media. En daar zijn we erg trots op. Klaarblijkelijk slagen we erin met onze passie voor kwaliteit, vernieuwing en avontuur, luisteraars ‘recht in het hart’ te raken. Precies daar waar je muziek beleeft.’

 

 

MISSIE EN MUSICI

 

‘Onze liefde voor kamermuziek bindt ons. We maken uitgesproken keuzes uit klassiek, twintigste-eeuws en hedendaags repertoire voor blazers en piano. We stellen er verrassende programma’s mee samen waarin we traditie en vernieuwing aaneenrijgen én we laten eigen(tijdse) arrangementen maken. Onze eigenzinnigheid en veelzijdigheid gaan hand in hand met onze gedrevenheid om artistieke grenzen te verkennen en op te rekken. Deze ‘curiosité permanente’ komt tot uitdrukking in talloze avontuurlijke verbindingen met andere muziekstijlen en (podium)kunsten zoals dans, toneel, literatuur en beeldende kunst.’